Investering focus schakelaar

€ 125,- excl. BTW

Inschrijven focus schakelaar

Zie beschikbare data in het inschrijfformulier

Inschrijven
Waarom focus schakelaar?

We hebben het druk, en niet alleen op ons werk maar ook thuis. Inboxen en to-do lijsten lopen over en Whats-appjes stromen je telefoon in. LinkedIn, Instagram en nieuws apps, allemaal informatiebronnen die continue blijven stromen en niet meer zijn bij te houden. Onderzoek heeft aangetoont dat te veel afspraken, te veel informatie en te veel onzekerheid een grote bron zijn van Burn Outs. En dat Burn Outs de grootste bedreigingen zijn op de werkvloer.


We proberen tevergeefs alles te doen, te volgen en te beantwoorden en toch blijven we zitten met het gevoel dat we tekortschieten. Zowel op het het werk als privé. En als we dan wel een keuze maken en externe prikkels uitzetten worden we weer afgeleid door interne prikkels.

De workshop focus schakelaar geeft je inzicht en eenvoudige skills om hiermee aan de slag te gaan.

Kenmerken
  • 2,5 uur focus schakelaar
  • Mediapark Hilversum
  • of in-house

Met de Focus schakelaar leren wij kiezen in deze overvolle wereld. En we geven je inzicht in hoe je je aandacht kan richten

Ook al klinkt het tegenstrijdig, druk zijn is de meest makkelijke keuze. Het is makkelijker om alleen maar te reageren en proberen alles te doen dan om te kiezen. Waarop reageren we wel en waarop niet, wat we doen we wel en wat doen we niet en wat bekijken we of lezen we wel en wat laten we links van ons laten liggen?
Inschrijven
Druk zijn is verslavend

Dopamine zorgt voor het gevoel van geluk. Elke keer als je je mail, appjes of instagram checkt, komt er een kleine hoeveelheid dopamine vrij en zo wordt je gedrag telkens beloond. Dopamine speelt een rol bij allerlei verslavingen en slechte gewoontes. En hoe verslavend dit is komen we dagelijks tegen. Namelijk wie kent situatie dat je je telefoon pakt om te kijken of je nog nieuwe berichten hebt, terwijl dit eigenlijk niet gepast is? Bijvoorbeeld in het verkeer, een belangrijke vergadering of een etentje met je partner.

De focus schakelaar doen

Met de workshop focus schakelaar geven we je inzicht door ervaring en praktische handvatten en skills om je focus aan en soms ook uit te zetten. Focus aan om je af te sluiten van alle prikkels om je heen en volledig je aandacht te richten op wat je doet. Focus uit om jezelf weer op te laden, tot creatieve ideeën te komen of om echt te ontspannen en in het moment te zijn.

Gerelateerde training

Waar deze workshop focus schakelaar je vooral laat ervaren gaan we in de dagtraining er echt mee aan de slag. Dit is de ultieme time management training.

Meer weten

Focus geeft Flow

Flow is de mentale toestand waarin je volledig opgaat in jouw bezigheden. Om in flow te komen heb je aandacht en focus op een taak nodig. Werkomgevingen waarin autonomie, meesterschap en zingeving een belangrijke rol spelen hebben de hoogste kans dat de medewerkers in flow komen.

Schrijf je in voor de workshop focus schakelaar

Focus schakelaar is ook in-house te organiseren